Radosť ukrytá v obálke

Vianoce nie sú len o honosných darčekoch či bohato prestretom stole. Väčšina z nás sa teší na rodinnú pohodu a milé stretnutia, na ktoré cez rok neostáva čas. Ukážte svojim blízkym, ako sa na nich tešíte a pošlite im atmosféru Vianoc v podobe originálneho pozdravu ešte pred sviatkami. Čaro sviatkov ukryté v obálke im dodá pocit výnimočnosti a vidina spoločne strávených okamihov v nich rozžiari pocity očakávania a radosti.

 

Odkiaľ odišli prvé pozdravy

História vianočných pozdravov siaha do Anglicka. V 19.storočí predstavil úradník Henry Cole spolu so známym maliarom J. C. Hersleyom verejnosti prvý komerčný vianočný pozdrav. Henry mal mnoho známych, od ktorých dostával tucty listov. A keďže vo viktoriánskom Anglicku sa považovalo za prejav neslušnosti neodpovedať na listy, vymyslel univerzálny pozdrav. Na obrázku bola namaľovaná šťastná rodina sediaca pri sviatočnom stole, s prianím „Veselé Vianoce a šťastný nový rok“. Tak vznikol vianočný pozdrav, ako ho poznáme dnes, odosielaný neskôr aj s vianočnou známkou.

 

Vneste trochu sentimentu do elektronickej doby

Tradícia posielania vianočných a novoročných pozdravov je napriek elektronizácii aktuálna aj v súčasnosti. Hoci žijeme v uponáhľanom svete, mnohí z nás využijú predvianočnú atmosféru na stretnutia s rodinou a priateľmi, ktorým prianie krásnych sviatkov osobne doručia. Ak to vzdialenosť či povinnosti neumožňujú, originálne vianočné želanie ukryté v obálke posielame poštou a vyjadrujeme tak adresátovi jeho dôležitosť v našom živote. Obdarovaní si ich zväčša vyložia na viditeľné miesto, kde sa novoročenky hrdo vynímajú ešte aj po Silvestri.

Ak by ste si chceli tento milý zvyk zachovať, no nemáte čas „vymetať“ papiernictva, vianočné a novoročné pozdravy si ľahko objednáte aj z pohodlia domova. Nech už je adresátom ktokoľvek, do rúk uchopiteľné prianie krásnych sviatkov poteší každého bez ohľadu na vek a pohlavie. O to viac v predvianočnom období, kedy všetci trochu viac podliehame sentimentálnym náladám.

 

Moderné motívy aj rokmi overená klasika

Vďaka možnostiam, ktoré dnes ponúka digitálny svet, môžete aj vy kráčať s dobou a vytvoriť si personalizované pozdravy s vlastnou fotografiou. Vianočné prianie môžete dokonca osviežiť aj vlastným textom, čím umocníte jeho osobnejší ráz.

Ak nemáte tvorivého ducha a neradi zverejňujete svoju podobizeň, môžete si vybrať z množstva milých vianočných motívov a pekných textov. Pozdrav s voňavými medovníkmi a škoricou, či prianie s veľkou mašľou vystihujú príchuť vianočnej atmosféry a potešia každého adresáta.  Pre konzervatívnejších je tu elegantný zlatý motív s vianočným stromčekom a priania v retromotívoch.

Komu viac by sa hodili kreslené vianočné priania ako malým deťom? Nejedno detské očko sa rozžiari pri otváraní obálky s vtipnými motívmi. Snehuliak či Santa Claus vykúkajúci z kozubu patria odjakživa k atmosfére Vianoc a rozveselia dieťa v každom z nás.

Celá ponuka vianočných pozdravov

 

Nalaďte sa na atmosféru Vianoc už teraz a vyberte si originálny vianočný pozdrav, ktorým svojim priateľom a blízkym naznačíte, ako intenzívne na nich myslíte. Ak vám vzdialenosť či nabitý program neumožnia osobné stretnutie ani počas sviatkov a vianočné prianie sa rozhodnete poslať ukryté v obálke, môžete si byť istí, že atmosféru škoricových Vianoc s nádielkou snehu a rodinnej pohody im doprajete ešte pred sviatkami.