Oslava, na ktorú sa nezabúda: okrúhliny vo veľkom štýle

Hovorí sa, že rodina sa stretáva len pri krste, svadbe a pohrebe. Na ostatné stretnutia neostáva čas ani priestor. Žiaľ, v dnešnej uponáhľanej dobe to platí dvojnásobne. Oslava životného jubilea si však žiada akúsi bilanciu a posedenie v kruhu rodiny, priateľov a známych.

Okrem sentimentálneho rozmeru okrúhleho výročia sa však sústreďme na samotnú oslavu. Poďme sa teda spoločne pozrieť, ako spraviť z takejto výnimočnej udalosti nezabudnuteľný zážitok.

 

Doma či vonku?

Ak sa chystáte osláviť synovu dvadsiatku či dcérinu tridsiatku, zrejme si vystačíte v domácich priestoroch. Isto však uznáte, že so stúpajúcim vekom si oslava vyžaduje viac pozornosti, keďže  umožňuje spojiť rodinu a priateľov, čo v mladšom veku nebolo možné.

Ak ide o životné jubileum s oslavou pre väčší počet ľudí, je nesmierne náročné zvládnuť domáce prípravy, servis a zábavu hostí. Len samotná predstava prípravy jedla, slávnostného stolovania najmenej dva dni pred oslavou a následné spratávanie vám asi chuť na organizáciu slávnosti nepodporia. A keď si potom vo finále zrátate, čo ste usporiadaním oslavy doma ušetrili a započítate do nákladov aj svoju „hodinovú sadzbu“, zistíte, že ste sa akurát tak nadreli a nič tým výrazne neušetrili. Preto sa pri rozhodovaní  treba  v prvom rade zamyslieť nad pozvanými hosťami a výberom vhodného miesta.

 

Nákup all-inclusive

Aby ste si ušetrili starosti a všetko potrebné „nakúpili“ na jednom mieste, porozhliadajte sa po vhodných priestoroch, ktoré vedia zabezpečiť vlastnú kuchyňu. Nebudete tak musieť riešiť samostatný catering od iného dodávateľa.

Ak nemáte predošlú skúsenosť s daným zariadením, zájdite si tam na obed či večeru a objednajte si jedlá, ktoré by mohli byť súčasťou slávnostného menu. V tej chvíli však ešte nikomu z personálu nehovorte o vašom zámere, aby to ich štandardný prístup neovplyvnilo. Presvedčte sa o kvalite obsluhy, jedla, ale aj hluku či dostatku svetla v reštaurácii. Takto si zariadenie aj s obsluhou otestujete a získate tak osobnú referenciu nielen čo sa týka kvality kuchyne, ale aj flexibility a ústretovosti jej zamestnancov. Rovnako sa rozhliadnite, či priestory disponujú možnosťou rezervácie oddelenej časti, alebo si v prípade záujmu budete musieť dať vyhradiť rovno celé zariadenie.

V prípade spokojnosti vám nič nebráni dohodnúť sa na mieste so zodpovednou osobou na možnostiach usporiadania oslavy a doladení potrebných detailov. Ak si želáte oslavu s vlastnou výzdobou, presvedčte sa o možnosti jej realizácie zamestnancami, prípadne si overte, kedy by vám vedeli sprístupniť priestor v prípade vlastného riešenia dekorácie.

Hudba, tanec, zábava

Nechcete na svojej oslave celý večer obsluhovať rádio? Ak ste sa rozhodli pre živú hudbu, no so žiadnou kapelou nemáte osobnú skúsenosť, neváhajte sa opýtať prevádzkovateľa zvolenej reštaurácie, či vám vie posunúť kontakt na hudobníkov, s ktorými má podnik dobrú skúsenosť.

Ak vy alebo vaši hostia preferujete konkrétny žáner, alebo sú skladby, ktoré vyslovene nechcete, aby počas zábavy odzneli, povedzte o tom kapelníkovi a muzikantom. V prípade, že ste sa svoju oslavu rozhodli okoreniť programom, prejdite si scenár aj s hudobníkmi, ktorí vám vaše aktivity podfarbia príjemnými tónmi a interaktívne zapoja hostí. Nezabudnite sa poradiť aj s vedúcim daného zariadenia, čo všetko sa v ich priestore môže konať a aké aktivity nie sú povolené. Neostanete potom počas oslavy nemilo zaskočení, že vám v zariadení nedovolia spraviť napríklad ohňovú show.

 

Povedzte to grafikou

Či už budete oslavovať okrúhle výročie svojho narodenia v reštaurácii, pod „holým nebom“ alebo rovno v kaštieli, štýl vašej oslavy definujte už v pomocou originálnej pozvánky na oslavu. Zlaďte ju s výzdobou aj so všetkými detailmi, ktoré môžu vaši hostia očakávať. Nemusíte všetko prezradiť  slovami. Naznačte im, ako sa obliecť, čo majú so sebou priniesť a čím vás môžu prekvapiť. Bude ich čakať ohňostroj, tombola či známa kapela? Čím originálnejšie a tajuplnejšie bude pozvanie na oslavu, tým vzrušujúcejší a netradičnejší zážitok môžu vaši hostia očakávať.

Ak náhodou nedisponujete kreatívnymi nápadmi, netrápte sa a vyberte si z množstva originálnych pozvánok na vaše jubileum z našej kolekcie. O všetko ostatné od kvalitného vypracovania až po doručenie priamo k vám sa už postaráme :).

Pozvánky na oslavu narodenín

 

Prajeme vám mnoho radostných chvíľ pri veselých životných príležitostiach.